چرا پیامبر فرمودند: "توبه كننده از گناه همانند كسی است كه گناهی نكرده است"،(بحار ج 2 ص 154)؟ چرا کسی که با هوای نفس خود مبارزه کرده و لذت گناه را نکشیده باید با کسی که مرتکب گناه شده ولی ازته دل هم توبه کرده و دیگر قصد تکرار گناه خود را ندارد باید یکسان باشد؟ آیا این حدیث عدالت خدا را زیر سوال نمی‌برد و ...؟ (دانشجوی مهندسی / قم)

سوالات و شبهات

می‌گویند: در روز قیامت همه حسرت می‌خورند؛ چه گناه کاران، چه نیکو کاران که می‌گویند: کاش کارهای خوب بیشتری انجام می‌دادیم. بنابراین، انسان هر کاری در جهان انجام دهد، باز حسرت می‌خورد. آیا با این حرف عدالت خداوند زیر سوال نمی‌رود؟ چون قرار است ما در این روز فقط حسرت بخوریم. پس آیا ما افریده شده‌ایم در این روز فقط حسرت بخوریم؟! (دیپلم / تهران)
آقای جان رالز فیلسوف مشهور لیبرالیست که نظریه‌ی جدیدی را درباره "عدالت" بیان کرد، در کتاب نظریه‌ای در باب عدالت می‌گوید:"هیچ دین و الهیاتی نمی‌تواند مدافع عدالت باشد. ادیان و الهیون همواره در طول تاریخ برای تحقق عدالت در جامعه مانع ایجاد کرده‌اند. هرجا ادیان حاضر بوده‌اند، عدالت از آنجا فرار کرده است. او حتی می‌گوید: "باید خدا در از اجتماع دور کنیم". نظر شما چیست؟
در احادیث تصریح شده که دینداری در آخرالزمان سخت‌تر است. پس چه بسا دینداری که در زمان آسان‌تری از دنیا رفته، اگر اکنون بود، جهنمی ‌می‌شد. لطفا تعارض و یا عدم تعارض این مسئله را با عدالت خداوند توضیح دهید.