خواستگار از دخترم پرسید: به نظر شما در زندگی حرف آخر را چه کسی باید بزند؟ دخترم که منطقی است، پاسخ داده بود که راجع به هر مسئله‌ای با هم گفتگو می‌کنیم تا به یک راه حل صحیح و عقلانی برسیم. اکنون نگران است که آیا این سؤال نشان از یک نوع خوی دیکتاتوری دارد؟ آیا سؤال او مرجع دینی دارد؟ (کارشناس زبان انگلیسی)

سوالات و شبهات

آیا نوع تفکر در مورد جهان پیرامون و نوع علم انسان و آگاهی‌های اون در نوع هویت انسان تاثیر داره چون انسان‌های دانشمند و باسوادی هم بودند که کارشون به پوچی رسیده و بی‌هویت شدند! و یا هویت یک چیز ثابت و غیر قابل تغییر است؟
مدت‌های در هر جمعی مطرح می‌شود که چرا در ایران اختلاس زیاد است؟ چرا تهمت فراوان است‌؟ چرا دروغ بی‌شمار است؟ چرا رابطه های آنچنانی رواج یافته‌ ... ؟ پس اخلاقی زیستن ارتباطی به نصیحت‌های اخلاقی و ازدیاد مجالس دینی ندارد. اخلاقی زیستن نیاز به آرامش ذهنی و ثبات اقتصادی دارد. پس لطفاً از مستحبات کم کنید و به واجبات بپردازید. به جای صرف هزینه‌های بسیار برای دعاهای مستحب کمیل و ندبه و سخنرانی‌های خسته کننده و مداحی‌های سوزناک و خرج برای برپایی مجالس و همایش‌های بی اثر؛ بهتر است این ثروت عمومی را به واجبات مردم یعنی مخصوصا ازدواج و شغل منتقل کنید. (به نقل از استاد مصطفی ملکیان اخلاق و آسیب‌های اجتماعی)
غرب‌شناسی نیز در کنار دین شناسی و اسلام شناسی ضرورت دارد؛ ما موظفیم که آگاهی خود را از تمدن غرب و مدرنیته بالا ببریم. اما با نظرات متفاوتی چون «فردیدی‌ها، جریان سنت‌گراها با تأسی به آقای دکتر نصر، شهید آوینی، حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی میرباقری و...» و در مقابل آقای دکتر داوری اردکانی هستند که می‌گویند: « غرب یک عالم است و عالم پر از امکان‌ها است» و درضمن غرب را یکسره خوب و بد هم نمی‌دانند. نظر شما در رابطه با افکار ایشان نسبت غرب چیست؟