مبرهن است که تلاش برای کسب روزی از وظایف هر انسانی می‌باشد؛ ولی بسیاردیده شده که برخی، هر چه تلاش می‌کنند روزی اندکی دارند و برخی هم خوش نعمت و خوش روزی هستند: اولا: آیا این قول (کم یا بیش بودن روزی افراد) را می‌پذیرید؟ ثانیا: آیا صحت دارد که برخی مقدراتی غیرقابل تغییر دارند؟ بسیار دیده‌اییم که خیلی‌ها با نکبت آمده‌اند و با نکبت هم زیسته و مرده‌اند! لیکن به قول معروف: برخی دست به خاکستر می‌زنند طلا می‌شود. آیا این سخن وجهه دینی دارد؟

سوالات و شبهات

انسان چه مومن به خدا باشد چه نباشد به توفیقاتی مثل علم و ثروت و... می‌رسد؛ حال سوال اینجاست که نقش ایمان به خدا در این توفیقات چیست؟ آیا اساسا ایمان به خدا و پیروی از دین الهی نقشی در این توفیقات دارد یا خیر؟ چه نسبتی بین موفقیت و پیروی از دین الهی وجود دارد؟ اگر برای توفیقاتی مثل علم و...، دین داری لازم است، لطفاً بفرمایید که چرا کفار در طول تاریخ دارای توفیقاتی بوده‌اند؟! (الکترونیک)
آیا این مطلب پایه و اساسی دارد: «السلام علی الحسین؛ شب اول شعبان دو اسکناس لای قرآن بگذار و فلان آیات را بخوان ... و فردای آن روز یک اسکناس را صدقه بده و دیگری را در کیف پولت بگذار تا رزق و برکتت در این ماه زیاد شود [که بسیار در فضای مجازی شایع شده است و تأکید دارد که برای همگان بفرستید بهره ببرند]، سندیت دارد؟! (فوق لیسانس شیمی آلی – سیرجان)
چرا روزی برخی در زیارت بسیار است، هر وقت اراده کنند به مشهد و کربلا می‌روند، اما برخی دیگر در زیارت قم نیز می‌سوزند؟! (مهندس پتروشیمی / عراق) - تکرار