یک: توفیق توبه چیست؟ چرا خداوند به کسانی توفیق توبه می‌دهد‌ و کسانی توفیق توبه پیدا نمی‌کنند هر چند که پشیمان شده باشند؟ دو: از امام سجاد علیه السلام پرسیدند: آیا اگر شمر نیز توبه کند، مقبول واقع می‌شود؟ فرمودند: بله، ولی موفق به این کار نمی‌شود. چرا که اگر کسی امام زمانش را بکشد، به دلش قفل زده شده است و تقریبا محال است که توفیق توبه حاصل کند؟ آیا این قفل زدن به دل جبر نیست؟ شاید واقعا پشیمان گشته و توبه می‌کرد؟

سوالات و شبهات

آقای سروش نظرشون اینکه دنیا و آخرت در هم تنیده شده و هدف اصلی دین سعادت آخرته؛ اگر به دنیا هم پرداخته به جهت مقدمه آخرت بودنه. آقای مصباح هم تقریبا این نظریه رو دارن که دین فقط به اون دسته از مسائل دنیا که باعث جزا و پاداش تو آخرت میشه کار داره و دنیا دغدغه دین نیست. نظر شما چیه؟! آیا دین میتونه تو مسائل دنیا نظر بده‌؟ از علم و تکنولوژی تا ...؛ مثلا آیا دین تو سلامت یا تو ساختمون سازی یا ... چه جایگاهی داره؟! آیا دین برای دنیای ما هم کامله؟ و منجر به سعادت دنیایی بشر میشه؟
از سویی می‌گویند: «چون در غرب حجاب نیست، آزادی جنسی هست، عادی‌سازی شده و فحشا یا تجاوز یا آزار و اذیت زنان و دختران کمتر از کشورهای اسلامی و از جمله ایران می‌باشد»، و از سویی دیگر شاهدیم که زنان فرانسه و ...، در اعتراض به ناامنی جنسی خود تظاهرات می‌کنند؟! بالاخره کدام را باور کنیم؟ و آیا شما گزارش دقیق‌تر و مستندی دارید؟
آیا اندیشمندان غربی نیز برای "آزادی بیان"، محدودیت‌هایی قائلند؟! منظورم در حوزه‌ی "اندیشه نظری" است، نه آن چه که آنجا عمل می‌شود. (کارشناسی / تهران)